Monday, 30 May 2011

Episod 5

   Epron melipat kertas yang dijumpainya itu ke dalam poket bajunya...Mereka pun masuk kedalam perpustakaan itu... Raraku Chen dan Wanies pergi kearah rak buku untuk mencari buku yang mereka mahu manakala Epron terus mencapai surat khabar dan duduk di sebelah Sipuan...

   "Sindikit Penyeludupan Tempoyak Tumpas", Epron membaca tajuk utama berita dari surat khabar yang di pegangnya... "Hah, biar betul Epron, jangan main-main", tanya Sipuan untuk mendapatkan kepastian.. "Betulla, tengok ni, empat rakyat Malaysia di tahan di perairan Amereka kerana didakwa sindikit peyeludupan tempoyak.. Sidikit itu dipercayai telah 2 tahun melakukan penyeludupan itu dan mereka digelar sebagai geng Berhaluan Kiri yang diketuai oleh RyRy dan BuBu....Berdozen-dozen tempoyak yang cuba diseludup masuk ke negara itu dirampas..", baca Epron dengan tekun....

   "Gila tempoyaklah, orang Amereka pun makan tempoyak da....hahahaha" gelak Sipuan dengan rakusnya..."Tue la pasal..hahahhaa", Epron turuk gelak dengan bongkaknya...."Sssyuttttt!! Slow la sikit korang nie, kan dalam library nie", tegur Raraku yang kemudiannya duduk dihadapan meja Epron....

   "Kenapa korang gelak?? Ader ape-ape benda yang best ke???", tanye Wanies... "Takde apa-apa, ko bace la surat khabar nie...", Epron menyerahkan surat khabar yang dibacanya itu kepada Wanies... Krukk...krekkk.."Bunyi ape tue Sipuan??", tanye Raraku... "Bunyi perut aku la...hehe...laparla weh...joomla pergi kafe makan....", balas Sipuan "Ok jom", balas Epron, Wanies dan Raraku serentak...........brsmbg.....


Berita Cidot

1 comment: